torsdag 29 januari 2009

Utmaning...igen.

Fick en liten utmaning av min väninna Virrhuvet.........en störtskön människa.

Svara på sex frågor o skicka den sedan vidare.

Favoritstad:
Det måste nog bli Bergen ändå. Staden jag är född i som ligger på Norges västkust. Älskar den staden......det är bara så allt för länge mellan varje gång jag har möjlighet att åka dit.

Favoritdrink:
Spenvarm mjölk direkt i en mugg!

Galnaste jag gjort:
Gör så mycket tokigt ibland helt naturligt, så det är väl ingenting som sticker ut så där våldsamt......i mina ögon ska tilläggas. Det beror alldeles på vem man umgås med också, vilka tokigheter som begås..........sånt som sätter lite guldkant på tillvaron!
En episod var när jag o en väninna var på väg någonstans. Hon körde samtidigt som hon pratade i telefonen, jag satt bredvid....alldeles i mina egna tankar....som befann sig nån helt annan stans än i bilen.
Plötsligt hör jag..."femman"...."femman Bente"........jag ryckte till lite...va? "FEMMAN"....närmast skrek hon den här gången! Ja, ja.....ta det lugnt, tyckte jag....och tryckte på kanal fem-knappen på bilstereon!......det tog en liten stund efter hon börjat gapskratta innan jag fattade att hon menade femmans växel....såklart.
Sånthär gör jag ju ständigt...........nåt riktigt GALET jag har gjort är att jag utdelade en rak höger åt en läkare en gång....så han gick i backen! Men den historien tänker jag inte gå in i detaljer på! ;-)


Inom tio år:
Ingen aning........eller som man säger på norska: hakke peiling!
Lever mest möjligt i nutiden....det längsta jag kan se framåt just nu är att jag skall göra klart min utbildning som pågår ett år till. Mitt mål är ju att kunna stanna kvar här jag bor......i mitt lilla paradis i norrland. Letar efter ett lite torp eller liknande där jag kan ha mina hönepönor o lite annat som skulle berika min tillvaro.

Favoritplagg:
Tycker väldigt mycket om mina thermobrallor....med hängslen....och stroppar under fötterna...precis som ungarna har....så man kan ha de när man busar i snön....rider....kör...o allt möjligt utan att de åker varken upp eller ner där de inte ska göra det!


Sjukaste dröm:
Körde björn.
Drömmer i stort sett varenda natt och kommer oftast ihåg det också, men de flesta glömmer man ju bort direkt. Det mest knäppa jag kan komma ihåg att jag drömde senast var att jag var ute och körde björn! Jag kör ju häst i vanliga fall...med träningsvagn efter....men de senaste åren har det varit mycket snack om, och många observationer av björn häromkring. Min hjärna knövlade väl ihop det där vid nåt tillfälle...så helt plötsligt satt jag bakom en björn och smackade.

Skickar den vidare till PiLi............du behöver nåt att fnula på nu ;-)

Hej o hå!

onsdag 28 januari 2009

Fotosafari









En liten Fotosafari från i måndags när nysnön låg som ett fluffigt tjockt täcke överallt.

Man kunde se varenda snöflinga när man tittade lite närmare.




En häftig effekt blir det om man fotar med handen framför blixten mot snön dagtid...........tassavtrycket är ju såklart en hälsning till Blenda.

Fler bilder finns på min fotoblogg.

Hej o hå, rosa tå!

tisdag 27 januari 2009

Musfällemodifikation

Den däringa musburfällan som jag köpte förra veckan var tydligen ingen större utmaning för mina överintelligenta möss. Andra kvällen, när jag laddat om den med lite smarrig ost, hörde jag hur de gick upp på vippbrädan o hämtade den biten som låg där, och sen ner igen! Inte lät dom sig ramla ner o fångas inte! Dom är väl inte dumma heller! Sen har jag ju numera två "musentrèer" också, och bara en musfångare.

Så jag ringde upp till mina vänner med stallet och frågade om jag kunde få låna en traditionell fälla.....en sån där som de liksom blir så döda i om det smäller. Mina små fingrar är också rädda för att "dö" i en sån, men det får inte hjälpas. Nåt måste jag göra....det började likna en invasion här.

Med fingrarnas liv som insats laddade jag fällan, spände upp den, satte dit den därra piggen i det lilla hålet, o släppte försiktigt..................o började andas igen. Hade nog hållit andan under hela processen, för nu flåsade jag o skakade ordentligt, va fjompig jag är! Kan inte förstå varför jag är så rädd just för de här manickerna. Har sysselsatt mig med verktyg o maskiner som är betydligt mycket mera potentiellt farliga och skadegörande än en sån här sak. Men så är det!!
Kände mig faktiskt lite mallig efteråt som lyckats ändå.....nu var det bara att vänta på smällen. Trodde jag.

Efter jag varit ute med Atlas en vända, tittade jag in under diskbänken, det kanske hade smällt när vi var ute? Men icke!!! Osten var borta o fällan var lika spänd som förut......men vad i hela friden! Vad har jag för mus-mutationer boende hos mig? En bodybildarmus som säkrat fällan så en annan kunde ta ostbiten?

Njäe.......när jag själv skulle "smälla av" den för att kunna ladda den igen, fick jag drämma till den ordentligt med mopp-skaftet för att den överhuvudtaget skulle klappa igen. Inte undra på att de kunde plocka bort den ostbiten heller.......de hade behövt ha med sig sin lilla mus-slägga o drämma till med om den där skulle utgöra nåt hot alls.......o det tror jag inte de tänkte på!

Jag gjorde om samma procedur några gånger....med samma resultat....tills i går kväll, då jag modifierade fällan lite. Nog var det säkert för mina fingrar att ladda den....den därra piggen som man sätter i det lilla hålet, satt ju så långt in så det skulle mycket till innan den släppte......men det är ju liksom inte det som är syftet med en mus-fälla....att den skall vara finger-säker.

Jag böjde o bände......o böjde o bände.....tills den bara satt på nån millimeter längst fram. Å hua va läskigt det var att spänna den den här gången!! Nu hade jag ju nästan blivit en rutinerad fäll-spännare tyckte jag......innan jag gjorde den mus-farlig. Men spänd blev den......utan att smälla av på mina små fingrar!

Det tog inte lång tid den här gången........den lilla musen hade ju vant sig vid att jag serverade lite mat med jämna mellanrum som det bara var att hämta. "Hygglig människa som bor här".....hann den nog tänka.........innan det smällde!

HA!!......var det första jag tänkte när jag hörde ljudet från köket. Full fart ut i köket o kolla.....där satt den minsann.......väldigt död! Atlas blev alldeles till sig först..........så jag tog fällan, gick ut med den o släppte loss den så han kunde kolla. Men det var väl inget roligt med en död mus heller! Den sprattlade ju ingenting...inte ens med ett lite ben.... död var den! Det var ju bara att slänga i soptunnan direkt. Inget hund-nöje här inte.

Det var ju därför jag hade hoppats på den andra fällan.......han har ju så roligt med mössen som han fångar ute.....han ser ut som en räv med sitt byte.....hoppar o skuttar o slänger den hit o dit en liten stund tills han tagit död på den....då är den inte rolig längre. Kanske inte så roligt för musen......men det förtränger jag lätt när jag ser hur roligt min hund har! Det är rätt snabb avklarat ändå.

Så nu är det bara att hoppas att de väljer den andra fällan, som står i garderoben.....med massa läckerheter i längst in.....så Atlas kan få ett lite kortvarigt nöje. För döda möss var då inge kul alls!


En snö-gubbe-hälsning till Blenda och Kalle ;-)

Hej o hå.....fyra döda mus-tår!

söndag 25 januari 2009

Sjätte bilden i sjätte mappen

Nästa utmaning kommer från Organic-Lizzi som också har en mysig blogg. Nu är det sjätte bilden i sjätte mappen som skall ut till allmän beskådning!

Och efter lite dykande i mapp efter mapp efter....ja...som förra gången ungefär....så kommer den här fram:


En bild på mig och en tidigare granne från 26 maj 2007. Den som håller i kameran just då är den numera på min blogg berömda "Tanta".

Jag hade fått en fin gammal trätunna som jag oljat in och fyll med jord, nu skulle det planteras.....jag hade ett riktigt ryck det året...i bakgrunden skymtar min pyttelilla rabatt utanför mitt vardagsrumsfönster. Där fick det plats både grönsaker o lite blandade blommor.

Hittar ingen bild på det färdiga resultatet men så här glad kan man iaf se ut under tiden man håller på.....


Skickar den vidare till till Ra-Balder och Majorogmeg, två mysiga norska bloggar med mycket hund!

Hej o hå!

lördag 24 januari 2009

Mus i mitt hus...(lägenhet) - Rond två!

För två kvällar sedan var det dags igen.....för det där ljudet av en mus som knaprar på nåt mumsigt.
Efter förra gången har det ju varit lugnt, så jag hade börjat ställa tillbaka saker i min garderob igen. Jag hade precis krupit ner med en god bok o lagt mig tillrätta.....när jag höööör det!

Samma reaktion infinner sig som förra gången, kroppen stelnar, öronen fladdrar, tills jag hööör det en gång till. Då förflyttar jag mig återigen på en mikrosekund från sängen bort till garderobsdörren, där jag återigen står med ena örat nere vid golvlisten för att säkerställa ljudets riktighet.

Samma procedur med Atlas, dörruppslitande och vrålande om att ta musen......men den hann undan den här gången också. Attans!

Nu får det vara nog! Det är inte ens kallt ute.....så några svart-fötter kan dom inte skylla på den här gången.....nu är det krig!

I går åkte jag till järnhandeln och tittade igenom deras mus-krigförings-attiraljer....o ser man på....de hade en sån här....som passar alldeles perfekt för min krigsplan. Jag är ju som sagt inte så förtjust i de traditionella fällorna.....de blir ju liksom så döda om de går i sådana.
Jag har nämligen en PLAN för eventuellt infångade inkräktande möss....Atlas ingår i den planen.......!

Senare i går upptäckte jag också att de hade återockuperat mitt utrymme under köksbänken...även om det numera inte fanns nånting som skulle kunna klassas som ätbart i musväg....det var musbajsar precis överallt därinne!

Så....UT med allting därifrån igen också......så jag....(efter att Atlas hade kollat runt ordentligt och säkerställt att det inte fanns någon efterbliven idiot-mus kvar som han kunde få fatt i)... kunde krypa in o kolla var de kom in någonstans...o kolla här..!!

En gigantisk öppning i mus-väg, med tanke på att de bara behöver några millimeter för att klämma sig in. Det blev väl obekvämt för små mus-magar att klämma ihop sig i längden, så de passade väl på att utvidga lite. Ett lite mus-home-makeover!

Så nu försöker jag komma på vad som skulle kunna fresta en liten gourmet-mus mest.....så den inte kan motstå att gå in i öppningen på ena ändan på buren, kliva upp på vipp-brädan, o låta sig ramla ner o bli fångad i den däringa manicken...( jag har mina små tvivel om att den verkligen fungerar så bra som han sa, den där mannen på järnaffären)

Den har nämligen varit laddad i natt...med älg-korv och hundmat. Det var ju hundmaten de hade knaprat friskt på därinne förra gången, så jag tänkte....om jag utökar menyn med lite läcker korv också....dåååååå. Jag hade dragit ett oemotståndligt doft-spår med korven ända fram till fällan också, så de inte skulle kunna undgå den serverade läckerheten. Inbillar mig att möss har en utomordentligt förfinad näsa, som kan lukta sig till sånt på långt håll.

Men icke........! Nu har inte jag nån riktig pejl på vad som skulle kunna ingå i en mus-lyx-meny, men......inte verkar det vara älg-korv inte!

Lite traditionell ost då......?

Nån som har nåt bra tips kanske.......?

Hej o hå.....förbaskade mus-tå!

En ANING trög är jag!


Men jag är väl en aning trög också!!


För ett tag sen fick Blenda en utmärkelse, som hon skickade vidare till mig....o det var ju såklart meningen jag skulle skicka den vidare. Det var Mia som började skicka iväg den här för att få tips om glada bloggar.


NU skickar jag den vidare...(bättre sent än aldrig)....till.....Cecilia.....för att hon lägger ut så många fina bilder på sina fjädrar, och för att hon tagit initiativet och startat "Hönsrasbloggen"...en riktig guldgruva för en sån som jag som har fått alldeles pippi på höns! Längtar till den dagen då jag kan vara med och bidra med någonting i hönsväg.
Hej o hå!

fredag 23 januari 2009

Utmaning-Fjärde bilden i fjärde mappen

Fick en liten utmaning av Koola Viola.....(vars porträtt ni ser här till höger, tillika just nu ledande kandidat i Årets-Blogg-omröstningen hos Wadström).

Kolla mitt bildarkiv, ta fram fjärde bilden i fjärde mappen och visa upp den.

Det är bara det att...i min fjärde mapp, finns det många mappar.....och i den fjärde mappen, finns det fler mappar......och i den fjärde mappen, finns det ännu fler........men sedan........i denna fjärde mapp, fanns det en fjärde bild!
Det var den här:

Får man bjuda på lite vår-känsla måhända...........bilden är tagen den 17 april förra året. Jag och en väninna var ute på en långpromenad i årets första riktiga vår-värme. Det låg fortfarande lite snöfläckar kvar här o där, men i solen kunde man gå i bara linnet.....( lite kyligt var det, men det trotsade man glatt).

Det här var första getingen...eller biet...(kan inte se skillnad)..jag såg för året. O trots att jag var hysteriskt rädd för dylika flygfän, tyckte jag det var häftigt. Så jag kröp så nära jag tordes...o knäppte. Så fort den surrade till o lyfte för att byta matfat så studsade jag tillbaks en bit, sen fram igen.....(kan tillägga att det var en del i min egna terapi för att bli av med en fobi också....jag är inte alls lika hysteriskt rädd längre....bara nästan)
Det här var väl det fotot på flygfät som blev bäst, eftersom det finns kvar. Sen älskar jag Tussilago/Hästhov just för att de lyser upp så fint med sin gula färg, liksom Maskrosen.

Den här utmaningen vill jag skicka vidare till: PiLi...(alias "Tanta"), Ancan, och Virrhuvet....ska bli roligt att se vad ni kommer fram med :-).....( eftersom Koola Viola skickade den till Kalle, misstänker jag att det skulle kommit samma bild från dig Blenda om du fått den....? Om inte får du gärna haka på du med!!)

Här är lite fler bilder tagna samma dag....förmedlar lite vår-känsla till er som längtar efter den.

Ett samhälle som vaknat till liv.




Vackra gula uppstickare.
Hej o hå.

Rådjursmöte


slutet av vår runda i förmiddags fick jag syn på de här.........en av innevånarna i byn ger dem mat i en foderhäck vintertid.....så där nere är det rätt många av dem.


Atlas är i vanliga fall jätteförtjust i att springa efter de om han får möjlighet, men han är jätteduktig om jag säger till han att stanna....då sitter han o studerar dom tillsammans med mig.


När jag fotat klart...(blev inga bra foton i dag inte....det snöade o var för långt avstånd)... vänder jag mig om o ser de här också.....bakom oss....där vi kom från........rena rusningstrafiken där ju......det kanske var dags för rådjurens veckosamling eller nåt......
Hej o hå.

torsdag 22 januari 2009

Fartstripa

Nu börjar det bli fart på mig igen........började dagen med en tur bakom rumpan på Månåpål........älskar den där hästkraken även om han nyps o härjar med mig...han e riktigt knallgo` .......


Sen åkte jag över till en väninna på andra sidan älven o lämnade tillbaks skidorna jag lånat...(har ju numer ett eget "skidpaket"!) Tog med henne o de två minsta tjejerna ut på en snöpulsar-promenad.....delvis på kanten av den istäckta Ångermanälven. Det var mycket lättare att komma ner på älvkanten än att komma upp sedan upptäckte vi.

Vi såg ut ett strategiskt ställe där vi skulle klättra upp...en mindre bergsbestigning! Puttandes varsin liten tjej framför oss, kröp, ålade o klöste vi oss uppför....rejält brant var det! Mitt i det hela kom ju den obligatoriska skrattattacken som gjorde att vi hade fullt sjå att klamra oss kvar där vi var utan att dratta ner igen...men upp kom vi...o roligt hadde vi!


Senare åkte jag upp till stallet igen och skodde två fötter till.........six down....six to go......fast de fyra sista, som sitter på "Storbumsan".....alias Månstråla....tillika moster till nämnde Månåpål.....skall bara verkas...hon har inga skor på sina små fötter. Bara o bara förresten.....det är ju lika viktigt att "Storbumsor" får sin regelbundna pedikyr också.
Hemma igen fann jag för gott att skala av mig håret också...det var ju ett tag sedan det gjordes nu.......som allt annat under min "tomgångsperiod".

Jag kommer ihåg en gång när Tanta skulle klippa mig, det var alldeles i början på min senaste period med snaggat. Jag instruerade noggrant hur det skulle göras, man vill ju att det ska bli bra....även om det är lite kvar.......o det gick jättebra...tills på slutet.

Jag tog bort den där kammen som satt på för att det skulle bli en viss längd, så ho kunde trimma kanten bak i nacken o så........sen tror jag Tanta glömde bort vad ho höll på med..(inte alls ovanligt).......för efter ho var klar där bak, skulle ho dra över resten för att va säker på att ho inte missat några hårstrån.

Det var bara det att ho hade inte satt dit den därra kammen igen....så jag hör/känner bara hur det fräser till på sidan av hövvet. Ho hinner ju köra en bit innan jag skriker: "VAD GÖR DU"........o rycker undan knoppen.

"Oj då."....säger Tanta....och ser lika förfärad ut som jag känner mig...."jag glömde...förlåt"......

Jag tittar mig i spegeln........o ser en riktig fartstripa på sidan av hövvet...utan hår alls.....(i kortaste laget till o med för mig)......ungefär som ett sånt där vikande hårfäste som karlar kan ha......fast fem cm brett och med raka kanter...på EN sida......sen e inte jag nån karl heller.

Sen tog gapskrattet över....det är ju faktiskt sånt man får räkna med när man överlåter sitt huvud i en "Tantas" händer!

Numera klipper jag mig själv.....det går alldeles utmärkt...och det är säkrast så.



Det här flinet går ju såklart till Blenda.......(och Kalle)

Hej o hå, sex skodda tår.

onsdag 21 januari 2009

Omskott


Japp...två fötter blev det....omskott alltså......det e alldeles precis lagom just nu känner jag. Det e inte som när man jobbade med det o kunde sko 6-8 hästar per dag. Men nu e jag på G igen..................;-)
Hej o hå.....en skodd tå....(näe två)

Fotosafari lite närmare

Jag är ju som sagt förut, förtjust i att "titta lite närmare" på naturens detaljer...( det betyder att jag står med näsan i backen och rumpan i vädret på de mest otroliga platser emellanåt)........o en dag som i dag, när temperaturen ligger kring nollan.....o snön e sådär luddigt bullig o kramig.....då framträder detaljer och färger extra tydligt.
Här kommer en liten Fotosafari från i förmiddags:





Mängder av färgvariationer även den här årstiden!


Vackert skruvad...eller hur?
Den här lilla åttafotingen trodde nog att våren var här redan.

Och Blenda......kolla vem som speglar sig i droppen....den här gången var det faktiskt planerat ;-)


Nu skall jag snart upp o fortsätta med skoningen....det blir nog bara två fötter i dag med tror jag......

Hej o hå!




tisdag 20 januari 2009

Ingenting....eller allt på en gång.

Jag har ju inte varit så där värst uppåt senaste tiden....livet har liksom bara gått lite på tomgång.....har försökt göra sånt som jag mår bra av bara....som turen till havet i lördags.
Men nu känns det som det håller på o vänder lite....eller mycket!

Det blir liksom ingenting.....eller allt på en gång!

Vaknade med ett tvär-ryck tidigt i morse av ett kräk-ljud. Det finns nog inget annat ljud som kan rycka mig ur sömnen som just det. Innan jag ens är riktigt medveten om det, står jag vid ytterdörren....i bara trosorna.....eehhh, "kan du vänta med resten tills jag får dratt på mig det nödvändigaste?"

Det var nog det därra oidentifierade mumsiga han hittade på sista rundan i går kväll som inte ville vara kvar i magen. Kan ha varit vad som helst.

I vilket fall fick vi en tidig start.....det gjorde inget...hade ju tvättstugan ändå, så det va ju bara att sätta igång. Sen va det ju lika bra att ta disken, o när jag ändå va i farten, rev jag ut alla Atlas-filtar o tillbehör o skickade de också en runda i maskinen....då va det ju likasågott att dra igång dammsugaren, när det ändå var bortrivet överallt....(den har inte varit igång på ett tag kan jag ju bara säga....har liksom inte varit så viktigt).......därimellan hann vi ju såklart ut en vända med kameran. Nu var ju världen sådär fluffig o mysigt bullig som den kan vara efter ett snöfall.



På eftermiddagen åkte jag upp till stallet o körde hästen...(har jag inte heller gjort på länge)....sen skodde jag om honom fram efter det....( kommer ha en saftig träningsvärk på ingående efter det här....har ju knappt använt kroppen till nåt tyngre fysiskt arbete på många veckor)....ska upp o fortsätta sko i morgon......får nog ta det lite försiktigt när jag sätter igång igen.





Atlas är ju med såklart o ser till att allt blir ordentligt gjort

Så nu sitter jag här...nöjd med dagen, skönt trött i kroppen.....med Atlas snarkandes bredvid i soffan. Ha en riktigt bra kväll allihopa!

Hej o hå!

måndag 19 januari 2009

Skidpaket.


I dag var det dags för återbesiktning av snälle lille bilen....o min snälle utomjording till bilmekaniker åkte med dit.....utrustad med hemgjorda kakor att överlämna.....han sa att det ökade min chans att få igenom bilen......(inte alla som har en sån mekaniker heller!!)

O igenom kom den....utan anmärkning nu......på övre gränsen av vad värdena skulle vara......men det räcker ju!! Har en liten misstanke om att det inte skulle lyckats utan medföljande utomjording med kaka!!

Sen for jag......(ett norrländskt uttryck som jag anammat)...till Kramfors för att titta på ett par pjäxor. Skidor o stavar hade jag fått låna för ett tag sedan, nu fattades bara fotbeklädnaden. In på sportaffären, hittade skidavdelningen....o pjäxorna.......suck.....va många olika sorter det fanns. O ingen personal alls i sikte....hade prickat lunchen såklart, så jag blev ståendes där o titta ett tag.........o fick syn på skidpaketen.....! Då får man ju både skidor, bindningar o pjäxor.....i ett paket. Hade ju funderat på det förut oxå.

Så när det äntligen dök fram en människa som hade pejl på skidavdelningen...så frågade jag efter ett skidpaket...med vallningsfria skidor.....kleta med valla tänker jag då INTE hålla på med! Enklast möjligt ska det va....bara spänna på sig o ut o åka.

Men se det tyckte då inte den här mannen som hade tagit sig an att betjäna mig serru. Han gick på med storsläggan direkt o drog med mig in i "verkstadsavdelningen"....där behandlingen av skidorna tog plats...(och prepareringen av kunder tydligen)....under tiden det bara forsade ur honom alla nackdelar med vallningsfritt. Hade han varit lite mer otrevlig så hade det kanske varit lättare att avfärda honom....men det va ju faktisk en riktigt trevlig prick oxå.

Det slutade med att jag kom hem med.....skidor...(proffsvallade med parafin o klisterremsa, skall bara underhållas med glidvalla varje mil ungefär)...med bindningar förstås....ett paket klistertejpsvalla....(5 meter, fast han sa att den behövde bytas vartannat år ungefär...??...borde klara mig tills jag e 50..??..)...glidvalla såklart.......stavar....skidhophållare.....(vet inte vad det heter annars, frågade om han kunde tejpa ihop dom så det blev lättare att transportera de till bilen o då måste jag ju bara köpa de här i stället)...och ett par pjäxor som jag absolut inte skulle valt annars. Otroligt sköna va dom....men VITA....med FLUFF.....och GULDKANT........det e ju så tjejigt så man kan få spunk! URRRK! Men sköna va dom....får låta bli att titta ner när jag åker. Eller "går på ski".....som det heter på norska.



O jag som bara skulle titta lite o se om jag kanske kunde hitta ett par OK pjäxor.......suck!



Det tog rejält mycket längre tid än vad som var tänkt o så här trött o uttråkad ser man ut när man tålmodigt fått vakta bilen i all oändlighet. Hoppas ni har affärer där nere i södern Blenda, där hundar kan följa med in o assistera!


Hej o hå.

söndag 18 januari 2009

Röstning om Fotosafari-logga


Nu är det dags att rösta i Petunias tävling om ny Fotosafari-logga. Mitt bidrag ser ut så här, men det finns jättemånga fina att välja på så gå in o ta en titt o rösta på den ni tycker blir bäst! Röstningen pågår t.o.m lördag 24 januari.
Hej o hå.

Rättvist...? Nej

För en vecka sedan la jag ut en bild på "Tanta" i undervisningssyfte.....("Tantas" undervisning alltså).......detta besvarades i dag med en lika fördelaktig bild på MIG. (Markeringen med färg i texten betyder att du ska trycka på den för att se vad jag menar.....Tant-undervisning igen)

Inte mer än rättvist ju........:-) Fast vem har sagt att det ska vara rättvist...?? Här kommer en till.....nu leder jag med 2-1......


Ho kan lätt bli lite vindögd ibland, min käre vän, speciellt om ho suttit lite länge i sola

Sen hittade jag lite vackra is-skulpturer i dag med, den första ser ju verkligen ut som en ful fisk


Den andra tycker jag istället ser ut som en riktigt vacker val som strandat på gruset.



Atlas ligger på bryggan och filosoferar kring Blenda o hennes framtida val av hund...........


Hej o hå.





lördag 17 januari 2009

Rotsidan

I dag packade vi......(eller...jag packade o Atlas assisterade med sin stora nos....han är världsbäst på det!)....ryggsäcken med matsäck....(två dubbla leverpastejmackor till oss var)... o kaffe....ja, ja, vatten till A då så klart, han har inte börjat med kaffe än. (Fast det är väl bara en tidsfråga...han ska ju absolut smaka på allt jag äter o dricker....även om han inte gillat det förut heller)

Sen satte vi oss i bilen o åkte de 7-8 milen till naturreservatet "Rotsidan" ute i havskanten. Ett underbart ställe att bara vara på. Det var första gången vi åkte dit mitt i vintern....o det blev en riktigt mäktig upplevelse. Det blåste rätt friskt o tidvis fick jag ta spjärn mot vinden för att inte åka iväg!

Här kommer en riktig Fotosafari därifrån.
Det här möts man av när man är framme...målat på en sten...ett välkommen tillsammans med Ångermanlands landskapsblomma-Styvmorsviolen


Havet var otroligt mäktigt i dag
Ett krokodilöga och ett isöga.
Det måste ju bara finnas nåt spännande längst ner under den lilla snö som fanns där ute.
Den här hälsningen får man när man lämnar.

Solnedgången bakom oss när vi åkte hem....bättre avsked kunde man inte få. En helt fantastisk dag ute med naturen vinande om öronen....(de var rätt så "välpolstrade", så de tog ingen skada.....öronen alltså)

Hej o hå!
 
Related Posts with Thumbnails