söndag 10 maj 2009

Kycklingkavalkad.

Här kommer en liten bild-kavalkad på några av de 17!! små kycklingar som redan bor hemma hos mig! Fler är på gång!
Dv.Silke.
Dv.Silke

Dv.Silke.
Jag hade 6 ägg av vad jag trodde var svart dvärg-silke..men när fyra av de ploppade ut, såg de ut såhär! En positiv överraskning, eftersom jag strax innan kläckningen faktiskt tyckt litegranna att jag hade väldigt många "svarta ägg", alltså ägg som skulle kläckas till svarta små kycklingar ;-)

Dvärg Wyandotte!

Modern Engelsk Stridshöns-dvärg. Rasen som satte fart på mitt "hönsdille"....nu är jag den stolte mamman till fyra små bäbisar, två svarta björkfärgade, och...två som kommer bli blå!!
Lyckliga jag!

Wille.....Mille Fleur.....som lika gärna kan vara en liten höna.....men det är ju tillåtet att gissa ;-)


Paduan-svart......två är hemkomna, och fyra till springer runt i kläckaren och väntar på transport hem i kväll.

UNO!
Min förstfödde som är en dvärg-Wyandotte.
Jag satt på andra sidan av glaset och pladdrade hela tiden medans han föddes, och därefter, så han tittar upp och kommer springande så fort jag sticker in handen i buren. (De har en kaninbur att bo i tills vidare)
Måste ju säga att jag tycker vi har haft oväntat god kläckningsprocent så långt.....jag har än så länge 17 hemma....och fler blir det! Fyra Paduaner till, två Araucana...(av de fyra äggen som låg kvar efter andra lysningen, kläcktes alla!).......förhoppningsvis några Barnevelder och Maran också!


Första lilla krisen inträffade i går.....hade varit ute en liten stund bara, kom in igen och upptäckte att värmelampan slocknat!!
Hujedamig, vilken skräckupplevelse!!
Ringde i vild panik till Veronika, som turligt nog hade en extra som jag kunde komma och hämta! Min lilla bil har nog aldrig körts i sånna farter tidigare.....Atlas hängde mellan framsätena i full koncentration och såg ut som han förstod allvaret i det hela....här måste det räddas kycklingar...."plattan i botten morsan!"
Otroligt klantigt att inte köpa en extralampa, men jag tänkte inte ens så långt att den skulle kunna gå sönder efter bara ett dygn. Nu har jag lärt mig!
Tusen tack Veronika.....vad skulle man gjort utan hjälpsamma hönsmänniskor i sin närhet?!!

Inte lätt att bli kycklingmamma inte....för nerverna....nu har jag en helt annan och full förståelse för t.ex
---->Koola Viola och hennes bekymmer tidigare i år!!

Men vilken lycka det är att sticka ner handen till bäbisarna och de kommer farande allihopa och undrar vad "morsan" pysslar med nu! Eller när en av de kryper ihop i handen och somnar!
Eller bara sitta och titta på de när allihopa som på en given signal bara dimper ihop i en hög och somnar en liten stund!!

LYCKA!

Hej o hå!

7 kommentarer:

 1. Hellandussen for noen vakre skapninger du har vært fødselshjelper til!!
  Er vel ikke noe rart at du ikke tenkte at lampen skulle gå etter noen timer...
  Er virkelig imponert av "stefar"Atlas som ligger sååå rolig å bivåner det hele:-))
  Koooos dag & Stooor klem fra Randi

  SvaraRadera
 2. Ja dette kalles lykke Randi!!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ....så utrolig søte vesen da Bente:) Men kan tenke meg du ble superstressa når lampa hadde slokna, sørg for alltid å ha en ekstra da...?
  Atlas er go`gutten himself, passer godt på nøstene!!
  At dette er lykke, skjønner jeg veldig godt!!
  Nyt det!!
  Klem fra meg:)

  SvaraRadera
 4. Ååå nu börjar äntligen "den stora fotograferingen" av alla dina fjäderbollar, vad jag har längtat! För ingen kan ta så skarpa bilder som du, där man ser varendaste lilla fjutt-dun på pycklingprylen. Roligt som sjutton och godis för ögat :o)

  SvaraRadera
 5. Åhh va härligt med alla små kycklingar hos dig. Känns som du har längtat länge nu så du om någon är värd de små dunbollarna. För att inte tala om Atlas, vilken goding som bara ligger och blundar när de spatserar framför honom.
  Stor kram till er alla i den ganska stora familjen :)

  SvaraRadera
 6. Guuuuu va söta!!! Jag bara väntar på att få hem mina ;)
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 7. Tusen tack allihopa återigen för gulliga kommentarer!!

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails