måndag 11 maj 2009

Snabbrapport om första målet mat!

I dag är mina förstfödda kycklingar tre dagar gamla, så jag tänkte det var dags att göra iordning lite extranyttig mat åt småttingarna. De har redan varit duktiga och ätit undulatfrön sedan de kom hem.
Första målet bestod av mosad kokt ägg-gula och dito broccoli!
"Mamma" visar var godiset finns, sedan är det inga problem alls för sånna små duktiga bäbisar!

Wille har fått tag på en lite större klump och gör en ordentlig "födorusning" ivrigt påhejad av två MES:ar , en Silke och en Araucana. *STOLT*
Det är mycket läraktiga små bäbisar jag har.......de förstår precis vad "mamma" menar när hon visar de hur de skall göra!
Jag kommer förmodligen att utveckla egna fjädrar på kuppen....men det här är riktigt roligt!!
Fortsättning följer...kläckningen är fortfarande inte riktigt klar.....några Maran och Barnevelder-ägg ligger kvar. Får se om det kommer något ur de i morgon.

Hej o hå!

4 kommentarer:

 1. Jeg blir helt varm i hjertet av å se dette Bente. Det er jo bare så utrolig herlig det du opplever nå!? Jeg blir nesten misunnelig på deg...jeg har også et ønske om landlig liv med masse dyr rundt meg. Gubben også..han er vel ikke så opptatt av dyr men respekterer at jeg er det.
  Nyt dunbabeibisene og klem fra meg....

  SvaraRadera
 2. Duktiga små fjäderbollar, verkligen! Och tänk att de små pinnarna till ben faktiskt kan skutta iväg i en födorusning, imponerande varje gång man ser det :)

  SvaraRadera
 3. Ja....jag är så stolt att det kryper fram en liten tår i ögonvrån :-)

  SvaraRadera
 4. va roligt med söta små pip. Du låter som en stolt hönsmamma hihi.
  Det ska bli kul att se hur dom växer ;)
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails