fredag 12 december 2008

Sur mjölk, engelska stridshöns och en cool katt!


Sitter på nattåget på väg hem igen. Med en ryggsäck som är fullkomligt indränkt i MJÖLK! Luktar inget vidare kan jag lova! En mindre normalt funtad människa tog med sig ett ÖPPNAT paket mjölk i packningen i stället för att hälla ut det! Snacka om höjden av snålhet. O inte sa hon nånting om det till oss andra som åkte i bilen heller, utan vi upptäckte det när vi skulle hämta vår packning och lämna tillbaka bilen, som var hyrd av vår skola. Där låg våra väskor och simmade i mjölk, för inte att tala om att den bilen kommer inte att lukta speciellt gott efter ett tag!! Själv får jag sitta o åka 13 timmar med en ryggsäck som luktar mer o mer sur mjölk..................undrar hur mina kläder kommer att lukta på måndag....fanns ingen ledig tvättid innan dess.........
Människan i fråga hade förövrigt tärt på mitt o alla andras tålamod under hela den gångna veckan så när hon dök upp på stationen innan vi skulle åka då brast det fullkomligt för mig.......kände mig som en ilsken Kalle Anka som studsade upp o ner där jag högljudd skällde ut henne mitt bland alla människor på Halmstad tågstation............kanske inte speciellt moget...men min gräns var passerad för länge sedan......ja ja...........om det kommer nån efterräkning från biluthyrningsföretaget så kommer den vidareskickas direkt till personen i fråga!!!!
Annars har den gångna veckan varit jättebra...(om man plockar bort det irritationsmomentet som den här personen utgjort)......vi hade en stor buss till förfogande hela veckan så vi var mycket friare att åka iväg på utflykt om vi ville..........o det ville vi ju!!
Två vändor till det berömda "GeKås" i Ullared blev det ju.....snacka om att ögonen snurrade i huvudet på en när man kom in där!!...............det fanns ju hur mycket som helst ju!!...........o billigt var det!!.........man kan ju bli fattig för mindre!! Efter vi hade varit där i onsdags för andra gången...(kunde faktiskt hålla mig från att köpa nåt då....*ler lite stolt*)....åkte vi förbi en kurskamrat som bor inte så långt från Getinge o hälsade på......hon bodde i ett urmysigt lite hus som låg lite för sig själv sådär....sen hade hon världen mest coola katt som bara kom upp o lade sig i knäet o ville bli kliad på magen........har aldrig varit med om nåt liknande......inte ett dugg reserverad.

Sen släppte ju en hel del spänning när vi fick tillbaks tentamen o jag såg att jag fixade den.............var faktiskt MYCKET tveksam till om jag skulle göra det den här gången..............vilken lättnad!

Har haft bra föreläsare den här veckan med........började med anatomin...som jag tycker är jätteintressant...blandat med lite endoskopi-kunskap......fick pilla o kolla på sådana som var isärplockade oxå, det är ju liksom "min" avdelning...jag som är obotligt nyfiken på hur allt ser ut inuti o hur det fungerar.

Sen e det ju otroligt kul att träffa kurskamrater igen o disskutera det man har upplevt med dem.

På gården där vi bor....(det är en hjortfarm som hyr ut till turister på somrarna).....bor det oxå en familj "Engelska Stridshöns"....som består av två tuppar o tre hönor. Jag blev alldeles kär i dessa fjäderfän förra gången vi var där......de är urläckra med sina långa raka ben o vackra färger. Sen är de så otroligt tillgivna o kommer fram så fort det kommer folk....ivrigt snattrande/kuttrande...(har aldrig hört höns som låter så där som de gör) o undrar om det kanske finns nån mat att få. Jag SKA bara ha såna nån gång i framtiden när jag har mitt lilla torp nånstans...(förslagsvis i norrland där jag bor nu).......är ju allmänt lite pippi-tokig.......gillar fåglar i alla former o varianter.Skulle vilja packa ner de i ryggan tillsammans med den coola katten o ta med de hem till norrland.....(halva katten e i o för sig med hem ändå i form av avlämnad päls på min tröja)......fast då hade de stackarna fått stå ut med stanken av sur mjölk hela vägen....så det var nog lika så väl att de fick stanna hemma.

Nu har vi snart bara sex timmar kvar....innan vi e framme i Långsele mitt i natten......min väninna som har min hund under tiden jag är borta e ju så underbar att hon hämtar mig där.......annars hade jag fått sitta på en öde tågstation tre-fyra timmar o vänta tills första buss hemåt skulle gått.

Ska bli skönt att komma hem till Atlas o få vara hemma ett tag nu. Har varit mycket farande o flängande ett tag.

Hej o hå

4 kommentarer:

 1. Hej å hå, Bente min Bente...
  Välkommen hem igen!
  Härliga bilder och text igen...
  Vilka häftiga höns... Skulle passa bra till dig och Atlas...:))

  Kramar till er 2!

  SvaraRadera
 2. Såna "MESar" (Modern engelsk stridshöna) såg jag på hönsutställningen sist, och de är verkligen helkonstiga till utseendet :o) Och den "gamla" varianten ser ut som pansarvagnar. Häftiga! (Mysiga sidor du har förresten)

  SvaraRadera
 3. Tack tack :-)
  Ska försöka hitta bilder på "den gamla varianten".

  SvaraRadera
 4. haha, ja du kunde inte beskrivit det bättre,det där med mjölken lär väl förhoppningsvis aldrig hända igen:-), synd bara på allt onödigt arbete efteråt.

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails