tisdag 30 juni 2009

Min dag på stranden

Först släpper jag ut mina Bäbisar...(jag har sagt att han får hitta ett nytt smeknamn till de, de är ju inte direkt några "bäbisar" längre!).....och frågar om natten varit bra.....Pip-Larsson svarar med sina galanden att det har den.
Under morgon-pratstunden förklarar jag för gänget att Morsan och jag skall åka iväg några timmar, och ger de instruktioner om hur de skall göra om Skatan kommer i närheten, att de dessutom skall hålla sig i skuggan, dricka mycket vatten....och till o med kan ta sig ett lite dopp i den större vattenbyttan om de känner för det, det skulle jag gjort. Morsan har pratat med grannen om att de kommer och tittar till de då o då...bara för säkerhet skull, när jag inte är hemma.

Sedan åker vi runt och över älven till min "vattenbytta"......egentligen kan vi gå ner till älven strax nedanför där vi bor....men Morsan vägrar att doppa tassarna där...hon säger att det är äckligt på botten....förstår inte riktigt vad hon menar med det....men jag håller ju med om att det är lite roligare här på andra sidan,.....Morsan plumsar till o med i tillsammans med mig ibland.
Sen busar vi.

.......och busar vi.

När det är dags att vila lite....(morsan vilar ju nästan hela tiden och kan vara lite tråkig ibland)....gör jag väl en sovgrop bredvid Morsan då....hon skriker ju högljutt varje gång jag försöker krulla ihop mig bredvid henne på filten.....

.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Sen busar jag lite till själv......

.....innan jag får fart på Morsan igen....

....och igen....

........och lite själv igen...

.........jag seeeer nånting spännande därnere......

Jag lyckas faktisk smyga mig in på filten när Morsan inte märker nånting.....(tror han ja!)

När jag kommit hem igen...måste jag berätta allt för mina Bäbisar.....och höra hur deras dag varit. Jag har med mig lite "strandsand" åt de som de kan plocka från min päls också....det tycker de är bussigt, när de inte fick åka med själva.
Olivia och Agatha berättar att Skatan retats nåt förskräckligt med de i dag när de upptäckte att jag inte var hemma........vaddå....trodde de inte jag skulle få reda på det kanske?
Vänta bara.......
Hej o hå

5 kommentarer:

 1. For en koselig fortelling,du skulle skrevet bok.Jeg er så imponert over den hunden som passer på hønene så du skulle tro ham var moren deres,utrolig.Du kan være stolt av ham.
  Varmt i dag også,blir svett bare av å gjøre ingenting.Ha det så bra.Klem fra meg!

  SvaraRadera
 2. Det ser härligt ut! Atlas är så duktig på att vara kycklingvakt. Man blir alldeles stolt över honom. Och klart de är bebisar än, KajsaGretaEtty gick under namnet "kycklingarna" ända tills de började ruva själv.

  //F

  SvaraRadera
 3. Så underbart det ser ut, är det så där vackert i verkligheten det är fantastiska färger hos dig !! Malin

  SvaraRadera
 4. F:
  Ja...risken finns att tillnamnet fastnar ett tag ;-)

  Malin:
  Jajjamensan....hela Ådalen med Ångermanälven är otroligt grann sommartid :-)

  SvaraRadera
 5. Härligt! Jag har fortfarande sand mellan tårna efter min minisemester vid havet, och njuter av känslan. Men som tur är har inte mina fjädertonåringar upptäckt det. Sanden, alltså. Om de skulle försöka sno den skulle det killas så förskräckligt.
  Och Atlas ser ut att verkligen stortrivas :o)

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails