onsdag 1 juli 2009

Omringad av galningar

I morse öppnades luckan vid kvart i fyra....jag kunde inte sova längre, så då ska ingen annan sova heller.
När nästan alla yrvakna kycklingar var ute.....och vi sitter i rastgården och bubblar lite med de.....lägger denne herre av ett vrål mitt framför ögonen på oss, som får allihop, inklusive den själv, att lägga benen på nacken och ta skydd under huset.
Han såg minst lika förskräckt ut som Pip-Larsson gjorde i början......och jag skrattade så jag tjöt och stod dubbelvikt därute.
När alla hade lugnat sig och börjat strosa runt igen....hör jag bakom mig ett galande till.....

......som jag först trodde var "Herr Larsson"....(han kan ju inte heta Pip-Larsson heller! Han gaaaler ju!).....men när jag tittar närmare....så är det denne Sabelpoot som tar sats och kraxar till. Ingen direkt överraskning....han har ju varit en tydlig tupp väldigt länge...men ändå!
Vilka duktiga pycklisar jag har...bara knappt 8 veckor gamla!

Nu har jag tre galningar i mitt hönshus!

Hej o hå!

8 kommentarer:

 1. Vad kul, lite gulligt med så små pluttar som galer :o) Mina tupp-tonåringar är ju sega som sirap på att börja gala. Jag har ju ändå *räknar* ett tiotal tuppar kläckta i mars/april i tuppboxen, och bara en gal. Eller, försöker gala.
  Ute i stora hönsgården har jag *räknar igen* fem tuppar och det är bara Everest som galer. Fast det är kanske nåt man ska vara glad över. När jag tänker efter.
  Fast jag hade gärna haft lite bäbis-galningar, faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Det dröjer nog inte länge innan du har tuppboxen full med galningar som ska härma den första ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej! Har du tuppar till salu? Mvh Emma

  SvaraRadera
 4. Hej Emma!
  Än så länge är mitt gäng bara knappt åtta veckor gamla...och jag har inte egentligen bestämt mig för vad/vilka som skall vara kvar och inte.....dessutom är det ju en hel del som inte har bekänt färg än heller...;-)
  Lite längre fram är det inte alls omöjligt att det blir nån liten "galning" till salu :-)
  Du kan ju kontakta mig på:
  bentesepost@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Härliga galningar du lever ihop med!!!
  Särskilt "Paddan".. har glömt vad han heter.. Skrattar gott då jag kan se dig/er framför mig i hönsgårn..... o saknar er....:)
  Kramar från oss 3!

  SvaraRadera
 6. hahahahaha paduanen ser jättekul ut! (undrar om han ser ut själv ;) ) Tänk vilka duktiga galare du har, för att vara makaber; hur många har du tänkt spara? ska du skaffa rasrena kycklingar nästa år och hålla alla raser åtskilda eller tänker du köpa ägg/strunta i att ha kycklingar??

  //f

  SvaraRadera
 7. OJ haha kommenterade nyss från fel blogg

  //F igen

  SvaraRadera
 8. F:
  Jag vet faktiskt inte....funderar en del på det, men tar det lite som det kommer....vet ju inte hur många "galningar" jag har ännu heller. Tanken från början var bara att ha ett gäng med en eller ett par av varje ras, bara för att jag tycker så hemskt mycket om de. Gör inget för min del om det blir blandis-kycklingar av de sedan, men det kanske går att dela av de under en kort period bara om jag bestämmer mig för att jag vill ha rena ägg från en av raserna...(och det finns en tupp kvar av just den rasen förstås ;-)..)...det ger sig så småningom :-)
  Kommer nog dessutom att skicka efter ägg nästa år också...det har ju tillkommit en o annan ras på önskelistan...: Svarthöna och Plymouth Rock bland annat ;-)...sedan vill jag gärna ha fler färgar av MES:arna..."rödsadlad"..*dreglar*

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails