lördag 16 januari 2010

En stor dag för en hönsmamma!!!

I september förra året flyttade ju tre GES-tjejer in till mina bäbisar. Dessa tre damer var ju inte riktigt lika mycket hanterade som mina, dvs de skrek rakt ut och lade de små korta benen på nacken för att komma så långt bort som möjligt om man så mycket som tittade åt deras håll!
Jag vill ju att mina fjädrar ska känna sig trygga och helst vilja kramas lite...och jag tänkte att de upptäcker väl så småningom att jag inte är lika farlig som jag ser ut att vara.
Inte har det gått snabbt inte...men så sakteligen har de närmat sig. De gillar fortfarande inte händer, men numera springer de lika mycket runt fötterna på mig när jag kommer in som de andra gör.....men det stora steget att sitta i knät....det har de aldrig tagit...förrän i dag!
En hönsmammas hjärta var ju nära att brista av stolthet och glädje när Nina hoppade upp för att vila en stund efter lite godsaker!!
De andra två....Alexandra och Therese, nöjer sig med att krypa riktigt nära....stort bara det!

Andra benet fullt med vana knäsittare-Susie längst ner, följt av Oskar, Mimmi och Anna-Lena....Wille ser lite förgrymmad ut för att han inte hann få sin favoritplats och bli struken en stund över ryggen.

Anna-Lena var också lite förskräckt av sig i början...men hon har vant sig snabbare vid mina kel-vanor, så hon är numera en rutinerad ben-klättrare. Här sitter hon längst ner, följt av Nina....och Obelix närmast. Alexandra och Therese nedanför.
Som sagt- en stor dag för en hönsmamma!!


Hej o hå!

11 kommentarer:

 1. Ooh vad de är duktiga! Det är väl bara att gratulera. Såhär vintertid är vårt hönshus way to smutsigt för att man ska vilja sätta sig ner tyvärr. Snart är det vår och dåå får vi alla kycklingar! Hur går det med din ruvare?

  SvaraRadera
 2. Min ruvare...hahaha...mina ruvare skall det vara. Jag har tre stycken som löser av varandra...för tillfället är det Una jag tampas med. De ger tydligen inte upp sin utmattningstaktik......men jag ger mig ALDRIG! (förrän till våren då såklart.....men DÅ kanske dessa damer har tröttnat?)

  SvaraRadera
 3. Det är så härlig känsla när de hoppar upp på benen och tittar på en (med en uppfodrande blick som säger "ge mig godsaker" i och för sig).

  Och ruvare... jag tror jag har en halvtids-ruvare. Detet ligger och ruvar om dagarna, men hoppar över till pinnen på nätterna. Och eftersom Detet är till hälften höna och till hälften tupp, så gissar jag att hon/han är höna om dagarna och blir en tupp på natten. Eller nåt.

  Annars ville jag gärna ha någon liten ruvare här nu. Jag har ju ägg jag vill kläcka fram. Ju.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder.
  Jag önskar att jag hade mera tid till mina fjäderfän...
  Just nu känns det som om allt bara snurrar på allt för fort - då är det bra att kika in i din blogg och inse att man själv BORDE varva ner lite emellanåt...

  SvaraRadera
 5. Ja, dette skjønner jeg er et stort øyeblikk:) Det må være herlig...de er jo så flotte, hele gjengen:)
  Ha en flott søndag Bente, klem fra meg.)

  SvaraRadera
 6. Tänk om det blir slagsmål om att få sitta på dina ben. Då blir det rena benknäckarhönsen;-))

  SvaraRadera
 7. Så stilig :) Tolmodighet er en dyd, alt går som regle så lenge man tar tiden til hjelp. Jeg skal bli litt flinkere til å følge deg og familien din fremover. Altas er fremdeles en fin hønepappa ser jeg, moro.

  Vi snakkes snart :)

  Klem Balder og Heidi

  SvaraRadera
 8. Ååååh, vad mysiga bilder och vad roligt att dom förstår att du ÄR deras hönsmamma nu...:)
  Ser så fridfullt ut och förstår att du älskar varenda liten unika personlighet, som dom alla har..... Härligt att se...:)

  Fredax-kramar från oss!

  SvaraRadera
 9. Härligt att se. Känner mig dock lite avis ;)

  SvaraRadera
 10. Hei hei!
  Jeg fant bloggen din via en annen, så fine høner du har. Selv har jeg en gjeng her hjemme, Så at du hadde behandlet hønene med lus-middel. JEg har litt problemer med å finne ut hva jeg skal bruke. Hva brukte du?

  SvaraRadera
 11. Hei Lisen...og takk, gøy att du syns det! Ja, dessverre fikk jeg in ett par høner med lus, så jeg var nødt til å avluse de. Jeg brukte noe som her i Sverige heter "Etotal"...det står att det bare er til å bruke på iller, men det brukes til høns også. Håper du finner tak i det i Norge også.
  Fant ikke bilder på hønene dine i bloggen din, hadde vært artig å se de og :-)

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails