måndag 24 augusti 2009

Produktiv dag

Började dagen med att klippa luggen på en av Paduan-gummorna......hon såg absolut ingenting...och gick därför oftast omkring och ropade på någon i tron att hon var alldeles ensam.
Nu ser hon iaf liiite.
Sedan åkte jag iväg för att handla lite....o när jag nästan var hemma igen...började temperaturmätaren i bilen att sakta gå uppåt.
När jag parkerat ser jag att det står en fin stråle rakt ut från min kylare......så tjusigt såååå!

Får se om jag kan fixa det i morgon.
Hittade några vinbärsbuske-pinnar ute i skogen som jag tog med mig hem i går. I dag fick jag hjälp...främst av Marlon Maran att plantera de. Han är en riktig mysig prick.....men tyvärr blir han jagad titt som tätt av elake Kal.

Marlon provligger innan jag stänger in busken med kompostgaller....i from förhoppning om att några av pinnarna skall överleva.

Satte också några rönnkvistar inne i rastgården...tillsammans med de nyplanterade barrväxterna. Hoppas det kan ge lite skugga därinne nästa år....om de överlever vill säga.

Sedan gjorde jag ett hyfsat stort tak över luckan så de kan vara ute även när det regnar utan att se ut som dränkta höns efter en liten stund.

Nu i kväll har jag dessutom nackat en tupp till....nämnde Kal....som bara har ställt till oreda på senaste tiden......han blev tyvärr bortröstad till förmån för Marlon Maran.

Nu är det snart sovdags säger min "lilla" snusmumrik!

Hej o hå!

10 kommentarer:

 1. Va smidigt med en rotfast gran i hönsgården.
  Bara att hänga i glittrer, kulorna o toppstjärnan till jul. Inga bekymmer att pulsa ut och leta upp en lagom gran varje år.
  Men det kan bli lite knepigt när/om granen blir stor

  SvaraRadera
 2. Ha ha...tänkte inte ens på att den unde fungera som julgran ;-)
  Är ju så dålig på att fira dessa evinnerliga högtider.......struntar rent ut sagt i de....men det är ju klart hönsen ska få fira jul om de känner för det!
  Jag får väl se till att den hålls kort däruppe...så ser nog mina fjädervänner till att det blir gott om plats för alla paketen därunder. ;-)

  SvaraRadera
 3. Om du klär ut dej till tomte och stylar hunn till ren. Lovar du att lägga ut bilder på det då?

  SvaraRadera
 4. Jajjamensan!!
  Knappast troligt att det inträffar...men jajjamensan!! :-)

  SvaraRadera
 5. Barrväxter har jag bara inte tänkt på. Men det är såklart att de har större chans att överleva än dessa bladprylar som jag kämpar i motvind med att plantera i hönsgården hela dagarna. Hmmm...

  Men vad toppenbra det blir, vad härligt duktig du är :o)

  SvaraRadera
 6. Såg det hos en "hönsväninna"....hon jobbar dessutom på en trädgård, o de hade massa tallar o granar ståendes som man fick ta.
  Återstår att se om de klarar sig :-)

  SvaraRadera
 7. Hej Bente! Smålänningen här...

  Fint tak du hade byggt, du är så duktig! :-)
  Jag har märkt att mina små vänner gärna sitter ute på veranda räcket till deras egen punch veranda och tänkte ge dig tipset att göra ett par sittpinnar där ute...

  Jag är även lite avis för alla dina fina kort och undrar om man kan få lite tipps på vad man ska köpa för kamera... har nu en liten digital men är inte nöjd med kvaliten.

  många kramar Viktoria

  SvaraRadera
 8. Viktoria:
  Skickar ett mail ;-)

  SvaraRadera
 9. Inte illa att anlägga planteringar i hönsgården, det hade jag inte vågat. ;) Mest för plantornas skull då. Vilket snyggt tak du byggde till dem, snäppet händigare än jag får jag motvilligt lov att erkänna.
  //F

  SvaraRadera
 10. F:
  Tyckte det var så trist därinne utan någonting....så några växter får stå ut med att vara försöksobjekt....med livet som innsats ;-)

  SvaraRadera

 
Related Posts with Thumbnails